innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem

HİKAYESİ

Efe Tur, Kocaeli merkezli bir karayolu ulaşım firmasıdır. Seferleri, ağırıklı olarak İzmit-İstanbul arasındadır. Bunun dışında Marmara, Akdeniz, Ege ve Batı Karadeniz bölgelerine seferleri bulunmaktadır.

%0

İnternet sitesi trafik artışı

%0

Web sitesindeki potansiyel müşteri artışı

0

kat online bilet satışındaki artış

HEDEF / AMAÇ

Marka Bilinirliğini Arttırmak

Hedefi Marka Bilinirliği ve Satışın Arttırmak Efe Tur, online bilet satışına yönelik çalışmaları, yaptığı kampanya ve indirimlerle arttırmayı hedeflemektedir. Bunun dışında marka bilinirliğini arttırarak, sefer yaptığı bölgelerde tercih edilir olmayı talep etmektedir. Yaptığı seferler ve servis imkanlarını da duyurarak, marka bilinirliğine de destek olmayı amaçlamaktadır.

BAŞARI

Türkiye'nin lider seyahat şirketi, sefer bilgileri ve bilet satışı için dinamik reklamlarla seferi olan bölgelerdeki müşterilerine trafik ve potansiyel müşteri reklamları çıkarak bilinirliğini ve marka aidiyetini arttırdı. Toplam 54.551 kişi Facebook üzerinden internet sitesine yönlendirilmektedir. Potansiyel müşteriler için optimize edilen reklamlarla elde edilen web sitesinde 120 kat artış görülmüştür.

YÜKLENİYOR

ÇÖZÜM

Marka işlenirken, pelesenk yapılar üzerinden ilerlenmiştir. Yol ile ilgili kullanılan gündelik dil, markaya uyarlanmıştır. “Yola çıkarsın” gibi hashtagler kullanılmıştır. Bu hashtagin patent işlemleri, firma yöneticileri ve firmanın patent danışmanı ile yürütülmüş, onay aşamasına gidilmiştir. Video çalışmaları ile de markanın sayfalarında dinamik bir yapı oluşturulmuştur. Dönemsel olarak seferlerden bahsedilerek, görsel ve renk konseptleri de bu doğrultuda işlenmiştir.

  • Hedef kitlenin takipte olduğu sayfa, grup ve hashtag'ler araştırıldı.
  • Hedef kitlenin tüm demografik ve psikolojik özellikleri incelendi.
  • Markanın kimliği doğrultusunda sosyal medya dili ve grafik çizgisi oluşturuldu.
  • Postlarda ana öge olarak ürün/hizmet konumlandı.
  • Organik hedef kitlenin en çok cevap verdiği gün ve saatler belirlendi.
  • İstatiksel verilerden faydalanılarak paylaşım çizelgesi oluşturuldu.

Medya Baba ekibi, markam için sosyal mecralarda markamın aktif olmasını ve kullanıcıların markayı daha çok tanımasını sağladı. Yolcularla yapılan video çekimlerinden, olumlu dönüşler aldık ve marka ile müşterinin sıcak iletişimini sağladık. Sosyal medyada oluşturulan konseptler, marka kalitesi doğrultusunda bizi yansıtan çalışmalar oldu.

Kadir Alper Birant

CO-CEO