innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem

HİKAYESİ

İzmit Gazozu, Kocaeli'nin yerel gazoz markası olarak piyasaya çıkmıştır. %100 şeker pancarından yapılıyor olması ve yerli olması ile ön plana çıkmaktadır.

%0

Organik erişim ile hedef kitleye ulaşım

%0

Etkileşimde artış

0

kat ürün satışında artış

HEDEF / AMAÇ

Tercih Edilir Olmak

İzmit gazozu, kentinde tercih edilir olma yönünde sosyal medya çalışmalarını devam ettirmiştir. Ürünün doğal olması ve nostaljik duygular oluşturması ile birlikte, kent ile bağdaşan noktaları birlikte işlenmiştir. Sosyal medya çalışmalarındaki hedef, kent ile ürünü bütünleştirerek, kentin pek çok noktasında satışının gerçekleşirilmesini sağlamaktır.

BAŞARI

Reklam bütçesi kullanılmadan organik erişim ve prodüksiyon ile marka, birinci önceliği olan Kocaeli lokasyonunda ismini duyurarak daha fazla kişinin etkileşime girmesi sağlandı. Ürün prodüksiyon ekibi ile 20'den fazla lokasyonda çekimi yapıldı. Organik başarı sonucunda 3 kat daha fazla potansiyel müşteriye ulaşıldı.

YÜKLENİYOR

ÇÖZÜM

Sosyal medya çalışmalarında, kent ile bağdaşan içerikler üretilmiştir. Kentin bilinen noktalarında fotoğraf çekimleri yapılarak, “senin kentin, senin gazozun” mottosu oluşturularak, bu algı işlenmiştir. Çoğunlukla simit ile birlikte tüketilen bir ürün olması nedeniyle, sosyal medyada simit ve gazoz, ikili şekilde de işlenmiştir. İzmit Gazozu ana sloganı "Çocukluğunun Gazozu" olarak belirlenerek hem nostalji vurgulaması ile yaş skalasında büyük olan kesme hedeflenmiş hem de gazoz kültürüne aşina olmayan genç neslin bu kültür ile tanışması hedeflenmiştir. Marka, Kocaeli'nin markası olarak lanse edilerek lokalde bulunan destek kullanılmak istemiştir. Aynı zamanda ürünün şehirde bir çok yerde bulunması bu mesajı desteklemiştir. Özellikle şişenin şehrin her yerinde prodüksiyon ekibi ile gezerek insanların dikkatini çekmesi ve sosyal medya paylaşımlarında kullanılması dikkat çekerek potansiyel müşterilerin dikkatini kazanmıştır.

  • Hedef kitlenin takipte olduğu sayfa, grup ve hashtag'ler araştırıldı.
  • Hedef kitlenin tüm demografik ve psikolojik özellikleri incelendi.
  • Markanın kimliği doğrultusunda sosyal medya dili ve grafik çizgisi oluşturuldu.
  • Postlarda ana öge olarak ürün/hizmet konumlandı.
  • Organik hedef kitlenin en çok cevap verdiği gün ve saatler belirlendi.
  • İstatiksel verilerden faydalanılarak paylaşım çizelgesi oluşturuldu.

Medya Baba ekibi ile geçirdiğimiz süreç içerisinde yeni kurulmuş olan markamızın daha da büyümesi için çalıştılar. Yaptıkları stratejik toplantılar ile yeni fikirler, yeni iletişim kanallarını markamız ve bizim için açtılar. Ulaştığımız hedef kitlemizi doğru bir dil oluşturarak büyüttüler. Bir şehrin gazozu olmamızı şişeyi Kocaeli'nin 20'den fazla lokasyonunda dolaştırarak fotoğrafladılar. Markamızın kuruluşundan beri istediğimiz şehre aidiyetini beslediler. Gerek sosyal medya gerekse de outdoor mecralarda bizlere yaratıcı ve yenilikçi fikirler sundular.

Tolga Bozüyük

CEO