innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem

HİKAYESİ

262 Towers, Kocaeli'de Mayıs 2017 itibariyle başlayan bir inşaat projesidir. Kocaeli'nin prestijli bölgelerinden biri olan Yahyakaptan'da inşaata başlamıştır. Kentin ilk kuleleri olma özelliğine sahiptir. Bu özelliği ile iş adamları ve yüksek gelirli kitleyi hedeflemektedir. Lüks algısını sosyal medya hesaplarında da vurgulamaktadır. Proje içerisinde residenceların yanı sıra iş merkezleri, spor salonları, vip salonlar gibi alanlar bulunmaktadır. Bu doğrultuda hedeflediği kitle, alım gücü yüksek ve yatırım yapmak isteyen kitledir. Arap ortaklı bir kuruluş olan 262 Towers, Kocaeli bölgesi çevresindeki Arap yatırımcıların da dikkatini çekmektedir.

%0

Daha fazla etkileşim sağlandı

%0

Yönlendirme başına düşük maliyet

0

kat daha fazla dinamik reklamlarla geri dönüşüm

HEDEF / AMAÇ

Proje Bilgilendirme ve Yatırımcıların Dikkatini Çekmek

Sosyal medya çalışmalarında, zaman zaman Türkçe ve İngilizce paylaşımlar yapılarak, yatırımcıların dikkatini çekmek amaçlanmıştır. Ofis ve residence alanında satışların desteklenmesi için, hesaplardan bilgilendirme yapılmıştır. Ağırlıklı olarak, projede yer almanın, kişilere katacağı sosyal statü üzerine çalışmalar düzenlenmiştir.

BAŞARI

Dinamik reklamlar ile satış ofisine yönlendirme yapılarak projenin bilinirliği üzerine çalışılmış ve %42 daha fazla etkileşim alınmıştır. Dinamik reklamlarla 6.7 kat daha fazla geri dönüş kazanılırken %63 yönlendirme başına düşük maliyet alındı. Hedef kitle ile %42 daha fazla etkileşimde bulundu.

YÜKLENİYOR

ÇÖZÜM

Sosyal medya yönetimi kapsamında, hesaplarında lüks algısı işlenmiştir. Proje detayları ve projede yer alacak kişilerin sosyal statü tanımlamarına vurgu yapılmıştır. Sosyal mecralar, projenin video ve drone görüntüleri ile desteklenmiştir. Hedef olarak belirlenen yatırımcıların dikkatini çekmek için özel hedef kitle oluşturularak bu hedef kitle üzerinde dinamik reklamlar kullanılmıştır. Bu reklamların sonucunda 6.7 kat daha fazla geri dönüş ve %63 yönlendirme başına düşük maliyet elde edilmiştir. Dinamik reklamlarla yakalanan başarı sonucunda etkileşime giren kullanıcılar baz alınarak oluşturulan benzer hedef kitle yapıları paylaşımlarda kullanılmıştır. Bu dinamik reklamlar ile satış ofisine yönlendirme yapılarak projenin bilinirliği üzerine çalışılmış ve %42 daha fazla etkileşim alınmıştır.

  • Hedef kitlenin takipte olduğu sayfa, grup ve hashtag'ler araştırıldı.
  • Hedef kitlenin tüm demografik ve psikolojik özellikleri incelendi.
  • Markanın kimliği doğrultusunda sosyal medya dili ve grafik çizgisi oluşturuldu.
  • Postlarda ana öge olarak ürün/hizmet konumlandı.
  • Organik hedef kitlenin en çok cevap verdiği gün ve saatler belirlendi.
  • İstatiksel verilerden faydalanılarak paylaşım çizelgesi oluşturuldu.

Projemizin ana mesajı, belirlediğimiz hedef kitleye outdoor ve sosyal medya hesaplarında görsel ve video post olarak lanse edildi. Ekibin, tüm platformlarda aynı fikir ve tema üzerinden ilerlemiş olması kitlelerin hafızasında yer edindi. Her alanda projemizin reklamları ile karşılan kitlemiz, satış ofisimize gelerek proje detaylarını aldı. Medya Baba ekibi projeyi kaliteli prodüksiyon çekimleri ile doğru lanse ederek, doğru kitlelere ulaştı ve 262 Towers sadece Kocaeli değil yakın çevrelerde de adını duyurdu.

Burçin Şahin

CO-FOUNDER