innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem

HİKAYESİ

Özünallar, süt ve süt ürünleri sektöründe 1990 yılında Kocaeli'de kurulan ve Doğu Marmara Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir markadır. Sektöründe ve bulunduğu coğrafi konum içerisinde bilinirliği yüksek olan bu marka sosyal medya kanalları ile de kamuoyunun algısında yerini alıyor.

%0

daha fazla potansiyel müşteriye erişim

%0

Ürün satışında artış

0

kat daha fazla dönüşüm reklamlarından kazanılan erişim

HEDEF / AMAÇ

Sosyal medyada tanınırlığını arttırmak

Sosyal medya aracılığı ile markanın tanınırlığını arttırmayı hedefleyen bir yönetim bilincindedir. Marka, bazı ürünlere dönemsel olarak ağırlık verip içinde bulunduğu durumu avantajlı hale getiren; örneğin: Ramazan Ay'ına yönelik ürün paylaşımı, mevsimsel koşullara uygun ürün yerleştirmesi; örneğin: yaz aylarında peynir-karpuz vurgusu yapması(...) v.b. Şekillerde paylaşım stratejisi oluşturarak tüketiciye doğru zamanlama ile hizmet vermektedir. Aylık olarak oluşturulan slogan yapıları ile marka bilinirliği desteklenmiştir.

BAŞARI

Potansiyel müşteri reklamları, Özünallar'ın işletmesine olan aidiyeti arttırmak ve yeni müşteriler kazanmasına yardımcı olmada önemli bir yere sahipti. 4 Milyon Kişiye erişim kazanılırken süreç boyunca devam eden dönüşüm reklamlardan 8 kat daha fazla etkileşim kazanıldı.

YÜKLENİYOR

ÇÖZÜM

İstediği hedef kitleye erişmek için konuma, demografik bilgilere ve ilgi alanlarına göre hedefleme özelliklerini denedi. Özünallar için önemli insanlara erişmek için Özel Hedef Kitleleri kullanarak bir müşteri listesi yükledi veya bir benzer hedef kitle oluşturdu. Dinamik reklamlar sayesinde ise, hedeflediği kişilere tüm ürünlerini gösterme şansı yakaladı. Hazırlanan kreatif paylaşımlar özellikle Dönüşüm reklamları kullanarak hedef kitle ile etkileşime girmesi sağlandı. Yapılan çekilişler ile markanın kullanıcıları arasında daha çok bilinmesine ve ilgi duymasına olanak sağladı.

  • Hedef kitlenin takipte olduğu sayfa, grup ve hashtag'ler araştırıldı.
  • Hedef kitlenin tüm demografik ve psikolojik özellikleri incelendi.
  • Markanın kimliği doğrultusunda sosyal medya dili ve grafik çizgisi oluşturuldu.
  • Postlarda ana öge olarak ürün/hizmet konumlandı.
  • Organik hedef kitlenin en çok cevap verdiği gün ve saatler belirlendi.
  • İstatiksel verilerden faydalanılarak paylaşım çizelgesi oluşturuldu.

Kreatif, inovatif ve dinamik bir ajans yapısını tüm outdoor ve dijital çalışmalarımızda bizlere hissettiren Medya Baba ekibine çok teşekkür ederim. Markam olan Özünallar için doğru hedef kitleye, doğru hamlelerle dokunmayı; sosyal medyanın dilini doğru kullanabilmeyi; markam için faydalı olacak fikirleri ortaya koydular. Karşılıklı fikir alışverişlerimiz ve müşteriye yani biz marka sahiplerine olan sıcak temasları ile her zaman dinamik bir ekip olarak hareket ettiler. İnsanlardan markamızla ilgili olumlu yorumlar almamızı ve markamız hakkında merak duygusu uyandırmayı başardılar.

Erdem Ünal

General Director