innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem

HİKAYESİ

Kocaeli lokasyonunda kurulan marka el yapımı börek, tatlı ürün gamı ile Catering ve binlerce kafe, restoran ve kantine ürün vermektedir. Sadece Kocaeli lokasyonunda değil tüm Türkiye’ye hizmet veren marka ismi ile şehrinin tadını müşterilerine ulaştırmayı öncelik olarak görüyor.

%0

Potansiyel müşterilerde artış

%0

Potansiyel müşteri başına ücrette düşüş

0

kat daha düşük potansiyel müşteri başına ücret

HEDEF / AMAÇ

Marka Bilinirliğini Arttırmak

Marka bize geldiğinde istediği hedefi marka bilinirliğini arttırarak sektöründe kaliteli hizmet verdiğini daha büyük kitlelere duyurmaktı.

BAŞARI

Yürütülen kampanya ile 3 ay içerisinde 2 milyonun üzerinde potansiyel müşteriye erişim sağlandı. %142.5 oranında portansiyel müşteri dönüşü elde edilirken bu kitleye erişimde müşteri başına harcanan bütçede 5 kat düşüş gözlemlendi. Düşük bütçeye daha fazla potansiyel kitleye ulaşıldı.

YÜKLENİYOR

ÇÖZÜM

Marka bilinirliğini ön plana çıkarmak istediği için markanın daha önceden dijital alanda etkileşime girdiği kitleler incelendi. Bu kitlelerden Özel ve Benzer hedef kitleler elde edilirken yepyeni bir kitle daha oluşturuldu. Etkileşim ve marka bilinirliği öncelik olduğu için bu reklam türleri kullanılarak oluşturulan görseller olabildiğince hedef kitlenin önüne çıkarıldı ve sadece 3 ay içerisinde 8 kat daha fazla dönüş aldığı gözlemlendi. Marka ile etkileşime giren kitle remarketing yapılarak daha sonrasında yeniden kullanıldı ve bu kitleye markaya hangi kanallar ile ulaşabilecekleri mesajı verildi. Marka ilk olarak yola çıktığında börek ürünlerinden oluşan bir ürün gamına sahipken ilerleyen zaman içinde ürün gamına tatlıları da ekledi.

  • Hedef kitlenin takipte olduğu sayfa, grup ve hashtag'ler araştırıldı.
  • Hedef kitlenin tüm demografik ve psikolojik özellikleri incelendi.
  • Markanın kimliği doğrultusunda sosyal medya dili ve grafik çizgisi oluşturuldu.
  • Postlarda ana öge olarak ürün/hizmet konumlandı.
  • Organik hedef kitlenin en çok cevap verdiği gün ve saatler belirlendi.
  • İstatiksel verilerden faydalanılarak paylaşım çizelgesi oluşturuldu.

Bu ekip, markamızın daha önce aktif olarak bulunmadığı bir mecrada doğru, başarılı ve etkili bir şekilde yer almamızı sağladı. Sürekli aktif tuttukları iletişim ile dinamik bir yönetim yaptılar ve devam ediyorlar. Markamız için belirli periodlarda ihtiyacımız olan söylemleri oluşturuyorlar. Ulaşmak istediğimiz kitleye ulaşmamızı sağlıyorlar.Markamızın geleceği için attığımız adımları onlarla birlikte atmaya devam ederek daha da büyümeye ve başarıya doğru ilerliyoruz.

Hasan Kaya

CEO